Bli proffs i ditt eget kök

Älskar du att laga mat? Professional Secrets sätter proffsens kunskap och redskap i händerna på dig som vill bli ännu duktigare i köket. Välkommen!

Ludvig Brydolf Professional Secrets

Ludvig lagar med sprit

Sep 29, 2016

Alkohol är – förutom berusningsmedel och socialt smörjmedel – en smakbärare i köket. Mästerkocken Ludvig Brydolf vill att vi blir fler som lagar mat med sprit.

Läs mer
Vin och grundsmakerna PS

Välj vin efter grundsmak

Sep 27, 2016

Vilket vin ska du välja till salt husmanskost? Till en förrätt med lite sötma? Till en syrlig sås? Till en sallad med tydlig beska? Till en asiatisk rätt med tydlig umami? Grundsmakerna ger en fingervisning...

Läs mer

Direkt från grönsakslandet

Corn on the Cob

Sep 24, 2016

Odlar du inte själv så passa på att åka till en självplock eller fynda i din butik. Det finns mån...

Direkt från grönsakslandet

Lyx till vardag eller fest

Sep 17, 2016

En liten miljöhjälte Musslan livnär sig på plankton och näringsrika partiklar och får i sig dem ...

Blogg: Viltbloggen

Havrefält i Västra Götaland

Viltlasagne med grönkål

Sep 15, 2016

Lasagne uppskattas av stora och små. Den blir dessutom bara godare om den får stå en dag. Perfekt...

Fler bloggar
PROFESSIONAL SECRETS – BLI PROFFS I DITT EGET KÖK
zeinas kitchen

Zeinas skärbrädor

Sep 23, 2016

Läs om hur en olycklig historia om några fraktskadade skärbrädor fick ett lyckligt slut tack vare en matbloggare vid namn Zeina.

Läs mer
Säg det rätt med PS – Chorizo

Hur uttalar man "chorizo"?

Sep 22, 2016

NYHET – Professional Secrets lilla språkskola! Vi lär dig uttala mat som den ska uttalas och att visa andra besserwissers att du har rätt och de har fel. Fler matnyttiga ord hittar du på vår Youtubekanal. Välkommen!

Läs mer

Direkt från grönsakslandet

Jag gillar olika...

Sep 06, 2016

När man odlar sina egna tomater kan man välja på olika former, storlekar, smaker och färger. Det ...

Direkt från grönsakslandet

Skördelycka!

Aug 30, 2016

Jag har krypit på knä, pillat med små frön, jagat sniglar, rensat ogräs och skitat ner mig i fler...

Direkt från grönsakslandet

Invasion av aliens

Aug 18, 2016

Högsommar är squashens tid. Nu ploppar de fram i en rasande fart och växer alldeles för fort. Pla...

Fler bloggar
Köp