Bli proffs i ditt eget kök

Matkunskap Köksredskap
Bästa kökstermometern!

Bästa kökstermometern!

Följ vår kampanj att skapa världens bästa kökstermometer. Vi har pausat gräsrotsinsamlingen och satsar på att ha en prototyp till Januari 2018!

Läs mer

Sagt om våra produkter

Sagt om våra produkter

"Tack för mycket bra Mise en place skålar! Lika klockrent till förvaring före som efter matlagningen!" – Anders Wikman, Stockholm

Köp här

Sautera som ett proffs

Sautera som ett proffs

I proffsköket går sauteusen varm när det ska serveras fräscha, krispiga och rykande heta smårätter, tillbehör och garnityrer. Sautera mera hemma!

Läs mer

PS kockknivar

Om hårt och mjukt knivstål

Okt 17, 2017

Bland de riktigt nördiga (nåja, bland en del proffs också) talas det mycket om hårdhet på stålet på kockknivar. Det här är en stor värld där det finns hur mycket som helst att lära. Här har vi samlat det allra viktigaste:

Läs mer
hummer

5 tips när du kokar hummer

Okt 14, 2017

Hummer är förknippat med fest och vi är många som vill äta hummer i säsong. 5 tips om hur du får till hummer koket som ett proffs.

Läs mer
PS förkläde

PS förkläde

Förklädet ska skydda kläderna från fläckar, men det ska också skydda kocken från värme, vätskor och vassa föremål. Och så ska det vara snyggt...

Köp här

Allt om dessert

Allt om dessert

Välkommen till "PS Dessert". Måltidens sista rätt må kännas lekfull på tallriken, men ställer stora krav på kockens tekniska färdigheter.

Läs mer

Högt betyg i kastrulltest

Högt betyg i kastrulltest

"Proffsig" och "byggd för evigheten". Läs hela testet av 9 kastruller på Aftonbladets hemsida (du behöver vara PLUS-medlem).

Läs mer

Secreto Iberico PS

Så lagar du Secreto Iberico - grisens hemlighet

Okt 13, 2017

Grisens hemlighet, det vill säga Secreto Iberico, är kanske den bästa biten på hela grisen. Här får du tips på hur du bäst tillagar den.

Läs mer
Köttgryta, höstgryta, långkok

Konsten att koka kött

Okt 12, 2017

Hösten är långkokens tid. Om du vill äta riktigt god gryta i helgen så är det inte fel att sätta igång vid spisen idag.

Läs mer
Köp