Bli proffs i ditt eget kök

Matkunskap Köksredskap
Om kockens bästa vän

Om kockens bästa vän

Kockens kniv är oumbärlig och personlig. "Den ska kännas som en förlängning av handen", säger Michael Bischofer på TOSO i Göteborg.

Läs mer

Om sauteuser

Om sauteuser

Sauteusen är en fransk motsvarighet till de asiatiska kökens wok. Carina Brydling på Bro Park om det här köksredskapet: "Ett måste."

Läs mer

Om mise en place-skålar

Om mise en place-skålar

Proffsen organiserar sin arbetsstation med hjälp av "små bleck". "Tar dom slut är det nästan kört", menar Albert Lindo på Austin Food Works.

Läs mer

Torsk skrei PS

Skrei är ljuset i januarimörkret

Jan 17, 2017

Januari är ingen bra månad för den som gillar fina, färska råvaror. Men det finns ett undantag som snart dyker upp i en fiskdisk nära dig: Skrei!

Läs mer
säg det rätt – sushi

Kan du säga "sushi"?

Jan 14, 2017

Efter julens mastiga mat och till alla hurtiga nyårslöften passar det med rå fisk på riskuddar. Men hur uttalar man "sushi"? PS språkskola för besserwissers har svaret.

Läs mer
PS rostfria kastruller

PS rostfria kastruller

3 standardstorlekar. 1,5L, 3L & 6L. Kastruller tar plats. Stapelbart är ett måste i proffsköket. Det ska vara tjock botten. 5 lager stål för bästa möjliga spridning av värme.

Köp här

PS rostfria blandskålar

PS rostfria blandskålar

3 standardstorlekar. 1,2L, 2,5L & 5L. Plastmaterial riskerar att lämna spår i maten. Ska vara lätta att hålla, lätta att arbeta med, lätta att hälla ur. Stapelbara av utrymmesskäl.

Köp här

PS Knivar

PS Knivar

Ett unikt handtag för kockgreppet. Svenskt kvalitetsstål från Sandvik. Optimal hårdhet. Kanvasfodralet skyddar kniven.

Köp här

sauteuse PS

Sista chansen i helgen att vinna PS sauteuse!

Jan 13, 2017

Det är gott, proffsigt och klimatsmart att ta till vara på det som blev över på julbordet. I helgen har du sista chansen att vara med och tävla med din bästa rätt på rester från jul och nyår.

Läs mer
vitkål PS

Inte bara pizzasallad

Jan 12, 2017

Vitkål och andra kålsorter kan anta massor med former och bli massor med god mat med hjälp av lite olika matlagningsmetoder. Låt dig inspireras här på PS.

Läs mer
Köp