Bli proffs i ditt eget kök

Matkunskap Köksredskap
Om kastruller

Om kastruller

Det här redskapet är proffskökets doldis. För stjärnkocken Ulrika Brydling är kastruller med tjock botten – som lagrar och fördelar värmen – ett måste.

Läs mer

Sauteuse – en fransk wok

Sauteuse – en fransk wok

I en sauteuse steker kocken maten hastigt och på hög värme. PS sauteuse i rostfritt stål inkluderar lock – perfekt för bräsering.

Köp här

Om mise en place-skålar

Om mise en place-skålar

Proffs som Goran Trninic organiserar sin arbetsstation med hjälp av praktiska, hygieniska skålar i rostfritt stål, så kallade "små bleck".

Läs mer

Sous vide för alla

Mar 25, 2017

Det finns en felaktig uppfattning att sous vide är något svårt. Men det är tvärtom, den här tekniken är ett idiotsäkert sätt för vem som helst att få till maten EXAKT så som man vill ha den. Läs mer:

Läs mer
grilla! PS

Ta fram grillen!

Mar 24, 2017

Vem har sagt att grillsäsongen inte har börjat? Nätterna är kalla (och kommer att vara det ett bra tag till), men det är ingen ursäkt för att inte bjuda på grillat.

Läs mer
PS blandskålar

PS blandskålar

Tre robusta bunkar i storlekarna 1,2L, 3L och 5L. Silikonbotten för bättre grepp och mindre oljud – även när du lutar bunken mot underlaget. Stapelbara.

Köp här

Om skärbrädor

Om skärbrädor

Enligt före detta stjärnkocken Per Renhed (F12 med flera) är kniven och stjärnbrädan "som yin och yang". Den ska vara stabil och lagom mjuk.

Läs mer

PS brödkniv

PS brödkniv

Ordentlig tyngd, ordentlig längd och vassa tänder. PS brödkniv är gjord av stål från Sandvik och perfekt för levain och andra stora bröd.

Köp här

Smakskolan

Proffsen delar med sig av sina hemligheter

Dags att upptäcka vårkyckling

Mar 23, 2017

De små vårkycklingarna är här nu. Om du inte har upptäckt den här lite festligare varianten på kyckling förut så borde du du passa på denna vår.

Läs mer
skinn

Varför äter vi inte mer vilt?

Mar 22, 2017

Varför är det inte rusning efter världens bästa kött? Varför måste vildsvinen förstöra fina hudar av dovhjort? Vår viltbloggare Maria har inga svar, bara frågor.

Läs mer
Köp