Satsa på en mixer med muskler

Kategori: Utrustning, Inspiration, I proffsköket | Skrivet: Jun 09, 2015

Mixer

Vi har ju så väldigt många valmöjligheter nu för tiden. För att välja rätt så behöver du ställa dig frågan: "Vad behöver jag?" Denna fina lilla enkla rad är avgörande. Det är lätt att välja utifrån, vad man kanske borde behöva, vad personer som liknar mig behöver, vad jag önskar att jag behövde osv. Nepp, med det kommer vi ingenstans.

Börja med att spana in dina fallgropar

Om du vill prova rawfood och se vad det kan göra för dig så börja med att spana in dina "fallgropar".

  1. Hoppar du ofta över frukosten för att tiden inte räcker till? 
  2. Tryter kraften på eftermiddagen lagom till kaffe och bulle?
  3. Eller är kvällsmackan något du ser fram emot redan efter middagen?

Förbered kvällen innan

Mitt bästa tips är att förbereda kvällen innan. Lägg härliga pigga små chiafrön i blöt i något blött du gillar.  Mixa till exempel 2 dl mandelmjölk, 1 dl frysta bär, två dadlar (ta bort kärnan) eller en matsked honung. Skopa i två matskedar chia, rör om och ställ i kylen över natten. Tadaaa! Nästan frukost på sängen fast direkt från kylen.

Vispa chiagröten med en vanlig visp så den blir lite fluffig, toppa med hasselnötter, kakaonibs och något annat krisp du gillar. Ja,tänk så enkelt det kan vara, puh.

Glass i stora lass

Ett behov jag har, eller rättare sagt mina barn allt eftersom solen kommer närmre är glass. Glass i stora lass. Bjud med barnens kompisar, föräldrar, farföräldrar, grannar eller andra trevliga du stöter på på vägen hem från arbete/skola. Ladda mixern med fyra mogna bananer och ett paket fryst tropisk frukt. Wwwrrooom!!! Skeda upp i glas och toppa med kokosflingor. Yes!!! Det är vad jag behöver! Mellis, fika, smarrigt, nyttigt och tillsammanstid i ett.

Satsa på en mixer med muskler

På tal om vad man behöver. Jag har i båda dessa enkla recept haft stor hjälp av en mixer, gärna med lite muskler. Det underlättar i rawfoodköket. Du svänger lätt i hop glass, goda dippsåser, soppor, dressingar, yogurt och massa annat. De finns i alla prisklasser, men tänk gärna lite högre. Man (läs jag) brukar behöva bränna några stavmixrar innan detta går in, men tro mig satsa på en rejäl mixer.

Mitt tips är att kolla Blocket. Det verkar vara många som får just köksmaskiner av detta slag i present och ett år senare, efter att den använts en gång, dammar av den och hoppas på en lyckligare ägare i någon annan landsända.

Tack för denna gången!
Önskar er en fin vecka med djupa andetag, solgass och glass i stora lass.
Zandra-Berta Uhr

PS.

På sistone har jag sett att det fullkomligt haglar rawfoodkurser runt om i landet. Dagkurser och kvällsevenemang, festivaler och hemmahoskurser. Det betyder ju att intresset för växtbaserade läckerheter växer så det knakar. Kul!!! DS.

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp