Zucchinispagetti

Kategori: Utrustning, Inspiration | Skrivet: Jun 24, 2015

Grönsaksspagetti, Raw food

Ut i vår hage växa blåbär...! Hage, blåbär, nu!? Ja, den stundande ljuvliga sommartid i all sin prakt kan ställa till det lite för oss på gott och ont.

Ofta innebär sommar och semester att strukturen runt ätande och mattider löses upp. Rastlösa och hungriga barn och vuxna hänger hemma och rycker i kylskåpet och undrar redan efter frukost vad det blir för lunch. Efter det är det fika, mellis, picknick och bakning. Ja, har man inget bättre för sig kan man ju hänga i köket under semestern... 
 
Eller, ligga i hängmattan, måla naglarna, lära sig portugisiska, djupdyka i engelska deckare eller njuta av fågelsången och kanske det viktigaste av sig själv och varandra.
 
På sommaren vill jag förenkla, glöm långkok, inläggningar, kalljäst och varmjäst. Ät istället det som finns, rakt upp och ner. Maten smakar så mycket nu, njut av färska örter, salt och olivolja. Ett enkelt tips är att skiva tomater, finhacka rödlök och på med mycket färsk oregano. Ringla över olivolja och toppa med flingsalt och nymald svartpeppar. 
 
Vill du småäta men ändå äta något gott och stärkande som gör att du blir nöjd i alla fall närmsta timmen är mitt trix guckor, röror och goda geggamojor. Lägg i fina skålar och rada upp i kylen. Ät på kex som är krispiga och lagom mättande. (Nästa vecka bjuder jag på ett toppenrecept). Gör en tapenad med god sälta, en len guacamole, en pepparrot och rödbetsgucka och en nötmättad illgrön pesto. Finns detta i mitt kylskåp kan jag lova att jag är trevlig hela dagen.
 
Ett köksverktyg jag är riktigt bra kompis med är min Spiralizer, en grönsakssvarv som man kan göra ljuvlig spagetti av. Zucchini (som helt klart fått en ny status sedan den mötte Spiralizern), morötter, sötpotatis och gurka. Allt går att göra "spagetti" av. Det blir fräscht, krispigt och dessutom riktigt snyggt och festligt. Det går snabbt och är roligt att titta på. Barnen, svärfar och grannar hejar på och som en bonus gifter sig dessa krumelurer riktigt bra med guckorna.
 
Grönsaksspagetti och gucka med sting är Raw Food när det är som bäst. Tänk på att ösa på med smaker när ska du äta grönsaker.
 
Njut av lata dagar, förenkla, stanna upp och reflektera. Hörs snart igen!

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp