Jordgubbar, rabarber och växlande väder

Kategori: Inspiration, Nyheter | Skrivet: Jul 31, 2015

jordgubbar

Crouded house gamla hit "Four seasons in one day" ligger i och för sig på min topplista och vad denna väderväxling innebär har väl de flesta ute i sommarsverige erfarit de senaste veckorna.

När det gäller mat och tillredning, hur man bygger en rätt, kombinerar med tillbehör och dryck finns det mycket att lära av naturen.
 
Smakkombinationer som höjer eller sänker och texturer som tar fram det bästa hos varandra. Ett exempel där man kan utforska detta är med hjälp av alla underbara gubbar, då menar jag de som bor i långa rader, söta, röda och är en riktig sommarfavorit. Jordgubbarna.
 

Tänk kombinationer

De första gubbarna man kommer åt brukar ju för det mesta slinka ner a´naturelle, som vi längtat. Efter ett par dagars frossande så har det dock hänt, i alla fall hos mig, att de goa gubbarna blir stående i kylen och vissnar. Det är då vi ska börja tänka kombinationer.
 
Vad kan vi göra för att få upp självförtroendet och attraktionskraften på ängsliga gubbar? Jo, tänk vad som jammar med sött. Syrligt va`!? Just det, rabarber och jordisar ingår med förträfflighet i ett coolt, starkt och kaxigt förhållande. Rabarbern kan däremot vid den här tiden på året också uppträda lite ängsligt på egen hand.
 

Servera med en vällagrad ost

Rensa och halvera två liter jordgubbar, skaffa (grannen, torget, trädgården) två inte allt för stora rabarber som du skalar och skivar i tunna skivor. Lägg skivorna i ljummet vatten som du spetsat med ca två matskedar flytande honung, det räcker att det täcker.

Låt stå en stund medan du repar en kruka (näve) mynta, spara en centimeter av rabarbervattnet, blanda hela härligheten med den gröna uppfriskande örten, häll av överflödigt vatten och lägg upp på ett stort fat.

Ska vi nu fortsätta på denna vägen så är det gott om plats för att bjuda in något med en kaxig sälta. Det skulle kunna vara en vällagrad ost (finns bra veganalternativ), då bjuder man också in det krämiga som rundar av det vassa i rabarberkompisen.
 
Lek och känn efter, var kräsen och släpp gamla programmeringar. Överraska både dig själv och andra. 
Njut av naturen och vädret i sin fulla prakt, gör det oförutsägbara. Det finns mycket mer att göra på sommaren än att lapa sol och bada. Boosta dig med vitaminer från naturens kök, ta en lång promenad i regnet och ett dopp i snålblåsten som du egentligen varken vill eller vågar, det händer något där, när vi inte gör som vi brukar.
 
Jag önskar er fina veckor! 
 
Zandra-Berta

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp