Fläskkorv och äppelcider

Kategori: Inspiration | Skrivet: Aug 12, 2015

Snäckskalskorv

Jag gillar Jamie Olivers recept. Kikade i min nuvarande favoritkokbok Middag på 30 minuter (finns bland annat här) och hittade ett recept som kombinerar mat och dryck på bra sätt. I boken försöker han lära ut några grundtips på hur man lagar mat i ett restaurangkök eftersom det finns mycket där som även passar utmärkt i ett hemmakök. Som att ta fram allt du behöver innan du sätter igång eller att göra salladen medan pastasåsen kokar och efterätten är i ugnen. Jag kan inte annat än att hålla med och testar därför nåt recept då och då, som för att testa hans teori.

Snäckskalskorv med pepparrotsmos

Receptet jag tänkte testa ikväll är egentligen bara är korv och mos, men med lite mer smak. Potatismoset är smaksatt med pepparrot, korven är ihoprullad som ett snäckskal. Man använder färsk korv, alltså sådan som fortfarande ser ut som korvsmet inuti, som man snurrar upp för att fördela om korvsmeten i skinnet så att det blir en enda lång korv som man sedan rullar ihop som en snäcka.

Äppelcider i såsen och i glaset

Vad som sedan gjorde mig inspirerad var att receptet även bjuder på mat och dryck i kombination; en äppelcidersås med purjolök tillsammans med ett tips om att dricka ett glas kall engelsk cider till maten. Kanonbra! Inte för att den engelska cidern riktigt har vunnit mitt hjärta, den franska eller den spanska får fler likes från mig, men för att det är ett superbra exempel på hur man kan tänka när man kombinerar mat och dryck. Äppelcider i såsen och samma äppelcider i glaset till maten. Till detta en korv gjort på fläskkött som passar fantastiskt till både sötman och smaken i äpple. Har du dessutom fortfarande semester och/eller är en riktig gör-det-självare fixar du såklart en egen korv istället för att köpa färdig på mataffären.

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp