Mitt Kök-Mässan 2015

Kategori: Trender och insikter, Inspiration | Skrivet: Nov 10, 2015

Anna Barkman-Messeter Professional Secrets på Mitt Kökmässan

Jag tror att Mitt Kök mässan är en av årets folkligaste mässor. Här samlas människor kända som okända med anledning av sin kärlek till mat, dryck och gemenskap. Mässhallen är ett mecca för matglada och nyfikna foodies. Vi på PS ville så klart ta del av detta event.

Här finns allt för alla. Vill man inte smaka på ål, kan man lätt gå vidare till den lokala chokladtillverkaren och frossa i underbara ekologiska praliner. Runtom i mässhallen, behöver man inte heller gå törstig, eftersom den större delen av mässytan numera representeras av de stora vin- och spritdistributörerna. Detta tycker jag är lite synd.

Därför gillar jag, Ricardo, som kan tala i timmar som sin småskaliga produktion av parmesanostar i olika klasser. Eller göteborgaren som stolt talar om tillagningen av sina lokalt fiskade skaldjur. Eller, varför inte, råjuice-entreprenören som stolt visar upp sina färgglada och färskpressade juicer - som smakar underbart!!

Mitt i myllret av människor dyker det upp kända ansikten hela tiden. I bakrunden, från en stor scen, hör man Mat-Tina tala om trender och ger tips. Inresta kompisgäng från hela Sverige verkar ha kommit hit för att fly novembermörkret med god mat och dryck. Ja, detta är verkligen en ”feelgood-mässa”.

Mina höjdpunkter denna dag var nog Novello olivoljan, de goda mattomterna från Piennolo, som torkas hemma samt det fantastiska kryddsortimentet, från Werners Gourmetservice.

När jag lämnar mässan säger matnörden i mig.

– Den där bords-sous-viden med tillhörande vaccmaskin skulle jag bra gärna vilja ha med mig hem. Men var sjutton ska alla maskiner få plats i köket?

Nästa år kanske…

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp