Krisp och crunch är mer regel än undantag

Kategori: Trender och insikter | Skrivet: Nov 17, 2015

Bröd, baguetter

Även i matvärlden går det mycket trender och vissa saker slår till snabbt. Förr kunde man få fisk, puré och sås på restaurang. Men idag jobbar man mycket med att få in så många konsistenser, texturer och strukturer som möjligt. Krisp och crunch är mer en regel än undantag och visst höjer det maträtter till en helt annan nivå.

Stek eller rosta

Det lättaste sättet att tillföra en annan "textur", gör du genom att till exempel steka rivet dagsgammalt bröd i smör och olja. Strö över som ett strössel. Har du en ganska salt rätt är det gott att steka smulor av kavring för att tillföra lte sötma. Nötter och frön, är också utmärkta för att det ska "knastra" till i munnen. Rosta i ugn eller stek dem i lite olja, salta et voíla!!

Fritera

Fritera är också ett sätt att uppnå en annan konsistens. Det lättaste är att ta din älsklingsgrönsak, fritera i 180 gradig olja, och på med lite salt. Jag brukar även vända grönskakerna i lite vetemjöl, med salt och svartpeppar i, innan dom friteras. Det ger både färg och krisp och det går snabbt.

Råriv

Rårivna grönsaker är också ett sätt, att få färg och tuggmotstånd. Riv det yttersta på blomkålen, broccolin eller finhacka en selleri. Strö över och servera. Det innehåller även massa vitaminer och det kan ju aldrig skada.

Pröva själva! "The sky is the limit" när det kommer till mat...

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp