Bounty-kulor

Kategori: Inspiration | Skrivet: Feb 06, 2016

ProfessionalSecrets_bountykulor

30 år. Det är en lång tid och ingenting är sig likt. Man bokar inte många semesterresor via katalog numera. Nokia har slutat att tillverkat gummistövlar, för att sen ha börjat med det igen. Flourtanten kommer inte längre på besök i landets klassrum.

Men så finns det grejer som gör att man tror tiden har gått i baklås. T ex är chokladstycksorterna vi kan välja på i hyllan desamma som när jag var barn. Är det 3 för 18kr de kostar nu?

Egentligen är det CoCo som är min favorit. Men på äldre dar har jag övergått till Bounty. Lite mindre sötsliskigt så. Och de 2 senaste åren finns det vuxen-bounty av toppklass att tillgå - Marabou Premiums "Filled Coconut" och du behöver inte titta åt stycksakerna längre!

Enligt den kända devisen "ät godis men ät lite bättre godis" kan man förstås göra sin egen Bounty. Den blir garanterat en kännigendis - man vet att man smakat sånt här godis förr men vad var det nu igen?

Presentera dem som små fina praliner toppade med frystorkade hallon och wasabi- och sesamsalt och ni har helgens bästa gå-bort-present klar!

1. Smält 40g kokosolja. Tillsätt 1,5msk glukossirap och rör ut med 2,5dl kokosflingor. Låt stelna i kylen.

2. Krama ihop små kulor med händerna. Det här momentet kräver lite finlir och tålamod eftersom kokosflingorna tenderar att "smula". Låt kulorna stelna i kylen.

3. Smält 100-150g mörk choklad i vattenbad. Doppa kulorna och låt överflödig choklad droppa tillbaka ner i vattenbadet. Låt kulorna stelna i kylen.

4. Vänd kulorna i ett 2a lager smält choklad. Doppa dem även i smulade torkade hallon, strö en minimal nypa med salt över. Låt kulorna stelna i kylen.

Foto: Rikke Lind

 

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp