Utelunch!

Kategori: Utrustning | Skrivet: Feb 20, 2016

ProfessionalSecrets_mattermos

Dubbelpik, damasker, hansalina, ryggsäck försedd med grenrem, isdubbar, vattentätt packat ombyte, sittunderlag, rastplagg, underställ i merinoull, goggles. Utöver skridskor och pjäxor förstås.

Långfärdsskridskor är en materialsport. Tack vare säkerhetsföreskrifterna alltså! Visst, du kan göda ditt prylbegär och glänsa en aning mer genom att uppgradera till nya grillor med lös häl och årets modell av Norrønas bästa skaljacka. Men du blir nödvändigtvis inte en bättre skridskoåkare för det och framförallt inte en kunnigare is-vetare.

Till min utrustning lades snabbt en MATTERMOS. En "prylig" pryl även för inbitna och seniora skrinnare. Så egentligen kanske det inte anstår mig som är en glad amatör med ringa 7-8 mils åkning i benen. Men man behöver inte vara en foodie för att försvara det här inköpet - det är en pryl som bistår stort till ökad trivsel och njutning på turen!

Måltider som intas "i det fria" är redan oftast det godaste man kan äta. Men jag kan inte nog bedyra vilket LYFT det är att kunna äta VARM mat i gråmulet, kallt och kanske lite blött väder. Ett klargörande: en mattermos är alltså grundare och med större öppning så att du når ned med bestick att äta ur den och lätta kan diska den ren!

Så till alla sportlovsfirare där ute vill jag tipsa om att uppgradera köksskåpet med en termos till. Oavsett om ni skrinnar, åker skidor plattför eller utför, liftar med skooter upp på fjället eller tar bussen ut till Lidas pulkbacke utanför Stockholm. Ta vägen förbi en välsorterad sportaffär som har ett sortiment inom frilufts- och jaktaktiviteter. Där hittar ni allt ni kan drömma om för att komplettera ert utomhuskök!

Proffsens tips (i det här fallet Friluftsfrämjandets fantastiska skridskoledare) är att minimera luften i termosen för att maximera hur länge innehållet håller sig varmt. Tänk tjockt, tätt innehåll som mattermosen fylls upp till bredden med.

  • Kokt korv i sitt spad är en klassiker. Serveras i medtaget korvbröd och med senap på tub. (Här funkar en vanlig termos precis lika bra!)
  • Havregrynsgröt smaksatt med bär eller frukt. Prova ät den med gaffel om mjölken saknas!
  • Gulasch såklart.
  • En "vegetarisk" gulasch på bönor, sötpotatis och linser.
  • Gårdagskvällens risotto.
  • Fylld tortellini i gräddig tomatsås.

Det är bara er fantasi som sätter stopp för hur delikat utelunch ni kan äta! Och med största sannolikhet är den dessutom hemlagad och nyttig. Tomma kalorier är inget för aktiva sportlovsmotionärer... GOD tur!

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp