Friterad kyckling med twist

Kategori: Trender och insikter | Skrivet: Mar 29, 2016

friterad kyckling, kycklingvingar

Att fritera mat är alltid gott och ger en härlig gyllene färg. Men jag kan också tycka att det ibland kan bli lite väl mäktigt och oljigt med för mycket smet på kycklingen. Därför vill jag tipsa om två varianter av friterad kyckling, ett lätt och ett fett.

Fried Chicken Wings - lätt

Lägg kycklingvingarna i en traktörpanna, toppa kycklingen med en skivad rödlök, 2-3 röda chilies, 2 krossade vitlökar, ca 2 msk riven ingefära, 4 limeblad, 2 skivade citrongräs täck allt med hälften kycklingbuljon och hälften cocosmjölk. Koka upp och låt allt sjuda i ca 20 min.

Ta upp vingarna, lägg dem på ett galler och låt dem rinna av ordentligt. Salta och peppra sedan vingarna och fritera dem gyllene i 180 gradig olja.

Skinnet på vingarna blir då krispet och man slipper all smet. Dessutom är det lite nyttigare. Servera med ris och chilimajonaäs och lite härlig koriander.

Fried Chicken - fett

Ett annat sätt för att få den ultimata krispiga kycklingen är att doppa kycklingbröst, lår eller klubbor först i vetemjöl som saltats och pepprats. Vänd sedan kycklingen i uppvispat ägg och till sist i krossad cornflakes.

Fritera i 160 gradig olja ca 4-5 min.

Låt kycklingen rinna av på hushållspapper.

Servera med vad du gillar. Jag tycker om tex colesalw, hjärtsallad blandad med nobissås eller sweetchilisås.

Tips

Är du glutenallergiker eller bara vill undvika gluten, byter du bara ut vetemjölet mot bovetemjöl eller majsmjöl.

God Spis....

PS

Här hittar du proffsens tips på friterad kyckling

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp