Viltfondue på sommarbordet

Kategori: Trender och insikter, Inspiration | Skrivet: Maj 30, 2016

Dovhjort Innanlår

Alla ska grilla och det är ju toppen på alla sätt och vis men varför inte ställa en fondue till sommarmiddagen?

Jag älskar fondue och det blir alltid god stämning vid bordet då middagen blir lite härligt rörlig och lång. Det är enkelt att förbereda och gästerna står för själva matlagningen dvs inget behöver passas för att det ska bli exakt rätt temperatur.

Tillbehör:

(Mina två favoriter som jag har knyckt från svärmor)

  • Hackat persilja, vitlök , rapsolja, flingsalt
  • Heinz chilisås, gräddfil

Vitt, grönt och rött i fin färgkombo.

Pommes är ju en given klassiker. Sist jag bjöd på fondue så räckte inte tiden till så jag åkte till Max Hamburgare och köpte färdiga Pommes. Lite som att svära i kyrkan men varför gå över ån efter vatten? Deras ÄR godare än mina. Punkt!

Servera med en sallad av olika salladsorter, gurka, tomat, krasse och kryddor för att matcha med färg och smak.

I princip alla såser passar till vilt, jag brukar ha bearnaisesås eller pepparsås.

Viltkött till fondue

Viltkött passar utmärkt till fondue. Blanda gärna olika detaljer av olika vilt. Det är både gott och spännande. Tänk på att det kan vara svårare att hitta en större mängd av samma detalj i handeln.

Använd exempelvis: 

  • Innanlår av Dovhjort
  • Rostbiff av Vildsvin
  • Fransyska av Älg

Dela viltköttet i fonduebitar, det vill säga inte för små delar, ca 4x5 cm i storlek.

Buljongen:

Gör en buljong på oxfond och häll i ett par matskedar god Sherry. Jag brukar lägga i lite kött för att förstärka smaken. Om ni är ambitösa så gör ni er egen buljong från grunden. Köper du buljong kan jag varmt rekommendera Scandorganics ekologiska fonder. 

Lycka till!

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp