r.i.p. HUNGER

Kategori: Debatt | Skrivet: Jun 14, 2016

ProfessionalSecrets_hunger

Sveriges hungrigaste och petigaste matskribenter har gått och blivit tillgängliga. För deras tidning HUNGER går i graven. Det sista numret de någonsin gör, står nu i tidningshyllorna. Som vanligt är innehållet en särdeles unik blandning av obekväma sanningar, navelskåderi och generös medverkan av stjärnkockarna. Jag vill nu säga TACK för allt!

Skälet till att HUNGER upphör sägs vara att kostnaderna för den granskande, berättande och guidande journalistik som tidningen levererade, aldrig matchats av intäkterna. Man verkar inte ha nått nya läsargrupper. Men man överlevde Äkta Mat med drygt 1år, det tycker jag ändå talar för motsatsen.

I täten på den här kompetenta redaktionen som nu kan rekryteras, går Mats-Eric Nilsson. Och jag har aldrig slutat förvånas av hans osinliga engagemang i livsmedels- och matindustrins skuggsidor, hans pragmatiska förhållningssätt men vassa penna. Han har väckt mig ur en naiv tilltro till det prickfria perfekta butiksäpplet och slagit hål på romantiska föreställningar om frukostbordets soliga apelsinjuice. Minst sagt matnyttiga insikter för mig personligen men egentligen har han gjort hela matsverige en tjänst. Så jag vill faktiskt tilldela honom en idolbild! Och låt er inte luras - hans gråa air har aldrig stått i relation till vare sig nivån på hans kunskaper eller maten han förespråkar och äter.

Fick Mats-Eric bara hålla på och göra tidningen HUNGER i 3 år till, spår jag att den hade uppnått samma ikonstatus som tidningen POP - musiksveriges orubbliga stolthet under ledning av Andres Lokko ("vi skapade ett monster") under 1992 -1999. Vars volymer tingar höga värden på antikvariariat och Tradera.

Det utlovas att HUNGERs systertidning Filter åter ökar sin bevakning av mat och dryck. Vi kan bara hoppas att den höga matjournalistiken vi är bortskämda med tar plats däri. Hungrar du plötsligt vetgirigt efter gamla nummer finns de turligt nog att köpa via magasinethunger.se/shop!

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp