Viltburgare på vildsvin med grönsaker

Kategori: Trender och insikter | Skrivet: Aug 18, 2016

Skogens gula guld

Vildsvin är trendigt på tallriken. Dessutom finns tillgång på just vildsvin i princip året om då det är lovligt stora delar av året, till skillnad mot annat vilt som har begränsad jakttid. Denna vecka har jag valt att göra en burgare med goda tillbehör.

Hösten nalkas med stormande steg både bildligt och bokstavligt talat; i allafall utanför mitt fönster just nu. Regnet vräker ner men jag vet att det kommer sol – hamburgerväder – imorgon. Att servera en burgare är populärt och passar de flesta, stora som små, och det finns lika många varianter som smaker. Jag ska ge två exempel, en med och en utan bröd. 

Vildsvinsburgare med toast och chevre. 

En burgare gör du enkelt från färs eller från skuren färs från en mindre ädel del av baklåret, t ex fransyska eller ytterlår. Forma hamburgaren i egen vald storlek. För 600 gram färs kan du krydda med en vitlöksklyfta och en halv riven gul lök. Salta och låt stå en timme innan du steker dem i smör – obs riktigt smör.

Skär ut trekanter av surdegstoast och toasta i pannan med ytterst lite olivolja.

Stek eller grilla burgarna tills de är ännu inte är klara, de ska vara mjuka när du trycker på dem. Lägg på en skiva chevreost och värm i 200 graders varm ugn i ett par minuter till chevreytan har fått färg.

Lägg upp med toasten och servera med sallad, tomater och fänkål. Se nedan.

Vildsvinsburgare med grönsaker

Gör burgaren såsom ovan. Låt körsbärstomater göra sällskap i pannan efter en stund tills de blir brynta och spräckta i skalen.

Bryn kantareller i sparsamt med smör i ny panna och klicka över en halv tesked dijonsenap och flingsalt. Blir det mycket vätska så häll ur den.

Skiva fänkål i tunna skivor och fräs i olivolja med örtsalt.

Servera burgeran på en bädd av machésallad, lägg kantareller och kokt sparris bredvid och toppa lite nonchalant fänkålen över burgaren. Vrid ett par varv med svartpepparkvarnen över alltihopa.

Två enkla recept med tillbehör som tillagas parallellt. Lycka till!

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp