Varför äter vi inte mer viIltkött?

Kategori: Debatt | Skrivet: Mar 20, 2017

Fransväska av naturligt garvat hjortskinn Maria Silfverschiöld kollektion

Denna ständigt återkommande fråga: Varför är det inte är tjurrusning efter viltkött? Det bästa godaste nyttigaste kött vi har att tillgå...

Vilt är det bästa och godaste och nyttigaste kött vi har att tillgå, så varför är det inte är tjurrusning efter viltkött? Beats me!

Hittar inte problemet

Via nätet har jag hoppat på en kurs på Harvard som handlar om att "identifiera problem och driva framgång genom att kategorisera aktiviteter och välja rätt strategi för att göra om och
göra rätt".

Problemet när det gäller viltkött... är att jag inte hittar problemet. Varför är det inte är tjurrusning efter det bästa och godaste och nyttigaste kött vi har att tillgå? Har du svaret så dela med dig av din åsikt om varför det är så. Jag vill ha svar NU!

Allt ska med

Min filosofi med Koberg Vilt är att allt ska användas och att ingen produktion bör åstadkomma något avfall alls egentligen: Med innovation, planering och klimathjärta så finns det möjligheter för avsättning. Allt som jorden ger bör man återlämna om än i förädlad form.

Slutar inte bli förvånad

Nyligen råkade det bli så att naturen "tog tag i detta" och tog egen hand om återvinningen, lite väl plötsligt, av sig självt. En storm gjorde att våra insaltade skinn blev av med sitt skyddande täcket och blottades mot himmelen och skogens invånare med horn vid näsan. Istället för vackra handskar blev de insaltade skinnen leksaker för vildsvinen. Vi har nog ännu inte sett vildsvinens verkliga kraft och nyanser ännu...

Fransväska blev inte mer än fransar

Jag ser hellre att jag fortsättningsvis får bidra med goda recept på viltkött och berätta om olika händelser i köket – eller skriva om fina produkter man kan göra av det fantastiska skinn som dovhjort är, snarare än galna upptåg av uttråkade vildsvin.

Snart är slakteriet klart och då kan vi prata fina styckningsdetaljer – gärna av vildsvin.

Vi ses och hörs!

 

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp