Friterad färskpotatis

Kategori: Inspiration | Skrivet: Jul 01, 2018

Har du fått små färskpotatisar över efter middagen så kasta dem för guds skull inte, du bara måste testa det här!

Godare än godis

När man som jag odlar grönsaker på en liten yta så blir det inga stora mängder. Då känns det extra viktigt att ta reda på allt och inte kasta bort några hemodlade rester. Färskpotatis är definitivt en av de grödor som jag uppskattar mest från min trädgård och därför tar jag reda på varenda liten knöl. Inget kastas, inget får förgås. Förutom att de är perfekta att ha i en sallad, skivade på en macka eller kanske i en fritatta eller omelett så är de supergoda att fritera. Ät dem som ett litet tilltugg innan middagen eller byt ut dem mot det vanliga snackset - de är godare än godis! Så varför inte servera små friterade potatisar och en kall öl till fotbollen?! 

Friterad färskpotatis

Jag skär mina kalla potatisar som hasselbackare innan fritering. Inbillar mig att de friteras bättre men om inte så blir de i alla fall lite snyggare. Hetta bara upp en neutral olja långsamt i en kastrull med höga kanter eller använd en fritös. Värm olja till ca 170 grader och doppa försiktigt ner några potatisar åt gången och fritera dem tills de får fin färg. Låt dem sedan rinna av på lite hushållspapper och sprinkla över flingsalt. Svårare än så är det inte. Du kan läsa mer om fritering här.

Enkel dipp

Dippa gärna potatisen i en kall sås eller dressing. Jag brukar blanda ihop creme fraiche med finhackad rödlök, dill, gräslök, stenbitsrom och salt & peppar efter smak.

kärlekens potatis

Potatissorten på bilden heter Cherie och är en rödskalig, välsmakande och rikgivande delikatesspotatis. Den är oval med en jämn form, relativt tidig och perfekt till kokning, rostning, stekning och sallader. Den kallas även för "kärlekens potatis" och är en riktig favorit som jag odlar varje år. 

 

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp