Rabarbercurd

Kategori: Inspiration | Skrivet: Jul 15, 2018

Än så länge är rabarbern fin, i alla fall i min trädgård trots torkan, så passa på att göra en fantastiskt god curd.

Himmelskt gott

Jag är ingen efterrättsmänniska men ibland så blir jag så fantastiskt glad och överraskad av nya smaker. Rabarbercurd är en sådan. Söt och syrlig på samma gång, nästan som godis. Jag kan inte få nog och vill bara äta en sked till och en till... Det här receptet blir bara en liten burk men curden är ganska så mäktig. Jag serverade den till fattiga riddare, vispgrädde och färska bär. Då räcker burken lätt till fyra portioner. Behöver jag säga att det var himmelskt gott?!

​Rabarbercurd

  • ​250 g skivad rabarber
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk maizena
  • 1 lime, saften och rivet skal
  • 3 äggulor
  • 30 g smör
  • Några droppar röd hushållsfärg, valfritt

Gör så här:

  1. Skölj och skiva rabarbern.
  2. Lägg rabarber, socker, vatten och några droppar hushållsfärg i en kastrull.
  3. Koka tills rabarbern blir som ett mos.
  4. Passera moset i en finmaskig sil så att du får bort alla fibrer och värm upp det igen.
  5. Blanda maizena och lime, skal och saft.
  6. Rör ner det i rabarbermoset och sjud på låg värme tills den tjocknar lite.
  7. Rör i äggulorna och därefter smöret lite i taget. 
  8. Sjud igen under omrörning tills curden har stjocknat och blivit som en kräm.

Curden håller sig minst en vecka i kylskåpet om du är noga med hygienen, men jag skulle inte tro att den hinner bli så gammal.



 

 

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp