Tomatjakten VIII

Kategori: Trender och insikter, Nyheter | Skrivet: Mar 16, 2015

Ekologiska tomater

Varannan fredag lämnar Årstiderna en låda med ekologiska grönsaker och frukt utanför vår dörr. En lyx man gärna unnar sig. I fredagens låda låg det med några riktigt fina tomater. Frågan var bara hur de smakade?

Namn/sort: Rebellion

Tomaterna ligger löst i en brun pappkartong. De är olika stora och vackert röda, lite oregelbundna och ”veckade”. De ser väldigt aptitliga ut.

Land: Spanien, BioSabor
 
Pris: Har tyvärr inte styckpriset eftersom de ingår i en låda med andra grönsaker.

Butik: Årstidernas ekologiska mixlåda, levereras till dörren i Stockholmsområdet.

Omdöme: Tomaterna var mogna och lite hårda och köttiga i konsistensen. De smakade tomat och var relativt söta. Hyfsat för att vara en tomat i mars, men långt ifrån vad man får på en uteservering i Barcelona.

De bör ätas upp inom några dagar eftersom de tenderar att bli dåliga snabbare än icke ekologiska tomater. 

Betyg: 3 av 5

Vad är tomatjakten?

Något har hänt med tomater i svenska grönsaksdiskar. De är perfekta och runda och ser alla likadana ut – men de smakar ingenting alls, inte ens på sommaren.

Vi på Professional Secrets tror ändå att det måste finnas en tomat därute som smakar något och den ska vi hitta. Om inte annat – genom att snoka i så många grönsaksdiskar vi bara kan – ska vi uppmuntra svenska handlare att ta in bättre (de får gärna vara fulare, det är smaken vi vill åt) produkter.

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp