Fem snabba om gravad fisk

Kategori: Trender och insikter, Inspiration, I proffsköket | Skrivet: Maj 17, 2019

Gravad lax PS

Att grava fisk är både förvaring (i alla fall förr i tiden) och smaksättning. Några proffsiga tips som hjälper dig ta den här tillagningsmetoden till ännu högre nivåer:

Sommar-, student-, picknick- och kalassäsongen är strax här. Då passar gravad fisk på bordet (eller duken, eller vad det nu är). Att grava själv är enkelt och googlar man finns det hundratals recept. Men hur gör man för att det ska riktigt gott?

1. Stirra dig inte blind på lax. Röding, sik, makrill eller strömming funkar också bra. Välj feta fiskar och frys innan om du är orolig av dig.

2. Använd dubbelt så mycket socker som salt. Det ska vara riktigt socker och riktigt salt, mineralsalt ger inte lika bra hållbarhet. En utmärkt och beprövad kryddning är dill och vitpeppar, men du kan experimentera med exempelvis chili, apelsin, med mera.

3. Grava året om, inte bara till jul.

4. Servera något krämigt till såsom dillstuvade grönsaker, lättfräst spenat med grädde eller romsås. 

5. Stek din gravade fisk för att höja smaken. Men tänk på att sockret lätt bränns vid. Använd en teflonpanna och klarat smör.

Fler tips hur du tillagar fisk

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp