Så lagar du oxsvans

Kategori: Trender och insikter, Inspiration | Skrivet: Jan 12, 2018

oxsvans

En ödmjuk styckdetaljer av nöt som bjuder på massor med smak och som är enkel att lyckas med, men det finns lite man behöver hålla reda på:

För att lyckas med oxsvansen ska den koka länge, minst tre timmar eller helst låt stå över natten. Oxsvans har en hög fetthalt som ger mycket smak men det kan bli för mycket. För att undvika detta och för att bli av med en del fett bör du koka oxsvansen två gånger. Häll bort vattnet och därmed fettet från första omgången och börja på nytt.

Lök, selleri, rotfrukter, rödvin, kalvfond, tomatpuré och några droppar soja funkar bra tillsammans med oxsvansen. 

Läs mer om oxsvans som mustig smaksättare

Här hittar du recept på oxsvans

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp