Johan lanserar kött och talg

Kategori: Nyheter | Skrivet: Apr 21, 2015

johan jureskog och kött

Kocken och krögaren Johan Jureskog på restaurang AG är en av Sveriges främsta experter inom urval, hängning och tillagning av kött. Nu har han tagit fram en köttserie under eget namn som kommer till Hemköps butiker i mitten på april.

I sortimentet finns initialt en biff och en entrecôte som succesivt utökas med fler styckdetaljer. Allt kött uppfyller höga krav på uppfödning, hantering, urval och långsiktig hållbarhet.

– Den största utmaningen är att jag måste kunna stå för kvaliteten i varje köttbit, säger Johan Jureskog. Därför valde jag kött från Skottland där djuren får växa upp utomhus året runt med naturligt gräs som huvudföda. Allt mitt kött handplockas genom noga urval och hängmöras i 21 dagar.

Samtidigt lanserar Johan även en av sina stora kökshemligheter – talg för matlagning. Talg är ett naturligt matlagningsfett som kan användas till allt från stekning, fritering och smaksättning i såser. Det tillverkas av smält nötfett och har använts i svenska kök under århundraden innan det industriella fettet tog över.

– Talg är en av mina viktigaste råvaror i köket som jag använder till allt från stekfett och frityrolja till smaksättning i såser, säger Johan Jureskog. Det handlar både om en härlig smak och att kunna utnyttja samtliga delar på djuret, inklusive fettet.

Johan Jureskogs talg kommer i en av de högsta kvalitetsklasserna som går att få tag på. Förpackningen väger 500g och har en naturlig hållbarhet på upp till ett år vid förvaring i kylskåp. Talgen används istället för smör eller olja vid stekning på hög värme. Den fungerar även som frityrolja för pommes frites och kan ersätta skirat smör i bearnaisesås för extra rik och fyllig smak. 

– Med talgen vill jag helt enkelt få svenskarna att återupptäcka det godaste matfettet som finns.

 

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp