Väg 13: Servera annorlunda

Kategori: Inspiration | Skrivet: Jun 05, 2015

maträtt i sked PS

Den här vägen till smakinspiration är så enkel som det låter, men ändå effektfull. När du känner att någon av dina paradrätter behöver nytt liv, gör så här:

Tänk om

Laga samma rätt ungefär som vanligt men servera soppan i ett glas, servera proteinet vid sidan om, servera på höjden eller på tvären, sätt grönsakerna i centrum, skär upp och presentera råvarorna på ett helt annat sätt, lägg varje munsbit i en sked, koka den rinniga såsen till ett smör, servera på en platt sten du har hittat på stranden, gå ut i trädgården och leta rekvisita... Och så vidare.

Det kanske inte utgör en revolution på tallriken – men det kan mycket sannolikt bli en gnista som leder till någonting större.

Tänk på:

Det finns en begynnande trend att man är trött på restaurangernas krånglande med nya, pretentiösa sätt att presentera sin mat. I vissa fall kan man till och med misstänka att satsningen på överdådiga skålar, plankor och platta stenar är ett sätt att leda bort uppmärksamheten från undermåliga råvaror. Fall inte i den fällan.

Alla 13 vägar till smakinspiration hittar du här.

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp