VECKANS HÖJDARE: Fransk naturkyckling

Kategori: Trender och insikter | Skrivet: Jul 03, 2015

Fransk naturkyckling

Vi på Professional Secret utser då och då en produkt eller råvara som är riktigt, riktigt bra. En "veckans höjdare" helt enkelt. Den här gången hurrar vi för fransk naturkyckling.

Sett ur ett närodlatperpektiv är det garanterat ett tveksamt val, men något som vi på PS bara måste ta upp är de smakrika franska kycklingarna som har dykt upp i svenska butiker på sistone.

Enligt etiketten kommer de från Auvergne i hjärtat av södra Frankrike. Varumärket är "La Belle de France" som man känner igen om man någon gång har köpt ankbröst i förpackning från landet i fråga.

Kycklingarna (och pärlhöna) finns i flera varianter, men har alla gemensamt att de är långsamväxande och har fått tid att utveckla smak och karaktär. Inte minst när man ska stycka kycklingen så blir det uppenbart att det här djuret är den äkta varan. Ben och bråsk är hårdare än hos en sladdrig, hastigt framodlad broiler av vanligt snitt. Och inte minst majskycklingen har plockat på sig ordentliga mängder smakrikt fett.

Det smakar kyckling!

Att transportera hit fågel från ett annat land känns förstås inte smart, men vad ska man göra när fransmännen glänser med en sådan utomhusgående, GMO-fri, antibiotikafri och smakrik produkt i kycklinghyllan?

Sacre bleu! (Franska för: "En höjdare!")

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp