Stek fisk som ett proffs

Kategori: Inspiration | Skrivet: Okt 10, 2019

Stekt fisk PS

Först ska pannan bli varm, sedan stekfettet, och först därefter ska fisken (som du har torkat torr på ytan) i. Fler proffsiga tips när du steker fisk:

Nu kommer årstiden då de finaste grönsakerna ska skördas – och då fiskar i svenska vatten har hunnit äta sig feta.

All fisk är ändå relativt mager (om du jämför med kött), därför är det en bra idé att tillföra smaker i form av både stekfett och stekyta. Se bara till att ha koll på det här:

  • För hög temperatur gör att fiskens kött bränner fast – men om du har för låg temperatur kommer den att koka i sin egen vätska.
  • Stek gärna fisk på benet och med skinnet kvar, så får du ett både saftigare och smakligare resultat. Dessutom minskar risken att köttet faller sönder i pannan.
  • Vänd fisken endast en gång i pannan och låta den gå färdig i ugn så ökar dina chanser att den inte faller sönder.
  • För mycket (kall) fisk i pannan gör att värmen inte räcker till för att vattnet ska dunsta. Då blir fisken kokt i stället för stekt.

Fler tips från proffsen hittar du här: Matskolan – steka fisk

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp