Stek fisk som proffsen

Kategori: Inspiration | Skrivet: Aug 12, 2017

Stekt fisk PS

Vi har samlat proffsens bästa tips på hur du steker fisk. Här:

Nu kommer årstiden då de finaste grönsakerna ska skördas – och då fiskar i svenska vatten har hunnit äta sig feta.

All fisk är ändå relativt mager (om du jämför med kött), därför är det en bra idé att tillföra smaker i form av både stekfett och stekyta. Se bara till att ha koll på det här:

  • För hög temperatur gör att fiskens kött bränner fast – men om du har för låg temperatur kommer den att koka i sin egen vätska.
  • Stek gärna fisk på benet och med skinnet kvar, så får du ett både saftigare och smakligare resultat. Dessutom minskar risken att köttet faller sönder i pannan.
  • Vänd fisken endast en gång i pannan och låta den gå färdig i ugn så ökar dina chanser att den inte faller sönder.
  • För mycket (kall) fisk i pannan gör att värmen inte räcker till för att vattnet ska dunsta. Då blir fisken kokt i stället för stekt.

Fler tips från proffsen hittar du här: Matskolan – steka fisk

Köp