Ät mer chili och lev längre

Kategori: Nyheter | Skrivet: Sep 27, 2018

Chili

I en gammal studie där man tittade på en halv miljon kinesers (!) matvanor kom man fram till att starka kryddor – framför allt chili – är kopplat till längre livslängd.

Studien som publicerades i British Medical Journal för några år sedan visar att starka kryddor – framför allt chili – har hälsofrämjande egenskaper. Deltagare i studien som åt chili varje dag hade 14 procent mindre risk att dö i förtid jämfört med dem som bara åt chili en gång i veckan.

I chili finns många aktiva ämnen som gör kroppen gott, bland annat det potenta ämnet capsaicin. det får det inte bara att brännas härligt i munnen (och används i pepparspray...), det påverkar kroppens förmåga att reglera både blodtryck och blodsocker. Capsaicin anses vara antiinflammatoriskt och har positiva effekter på floran i tarmen. 

Därför - och för att det är så fruktansvärt gott när hösten infaller – rekommenderar vi att alla som läser detta provar att tillaga den ultimata chilin

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp