Öppna ostron som ett proffs

Kategori: Utrustning, Inspiration, Nyheter | Skrivet: Sep 02, 2017

ostron

Idag är det ostronets dag. Det kommer öppnas och ätas ostron runt om i hela Sverige. Vi har samlat tipsen du behöver för att öppna ostron som ett proffs.

Att öppna ostron är inte svårt men kräver en del träning. Öva gärna på ostron du själv äter upp innan du bjuder ostron till dina gäster. 

Förbered dig med att skaffa en ostronkniv med kort och stadigt blad, en ren och fräsch släng och en isbädd att lägga ostronen på.

Så öppnar du ostron

  1. Lägg ostronet i en vikt släng med den plattare skalhalvan uppåt
  2. Vik slängen över ostronet så att du kommer åt lite längre bak där skalen är "gängade"
  3. Greppa ostronet hårt med hjälp av handduken med din lediga hand
  4. Hitta sprickan, tvinga in kniven och vrid den så att ”gångjärnen” släpper och ostronet öppnas
  5. För kniven längs det plattare övre skalet så att du skär av ostronets muskel
  6. För sedan kniven djupt ner längs insidan på det undre skalet så att du lossar ostronet
  7. Ta hjälp av slängen för att få bort eventuella bitar med skal på eller i ostronet
  8. Lägg på isbädd och servera

Läs mer om hur du öppnar ostron

Här kan du se hur fiskproffset Peppe öppnar ostron:

 

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp