Bjud på alger och sjögräs

Kategori: Inspiration, Nyheter | Skrivet: Mar 08, 2018

Havssallat, gröna alger, sjögräs PS

Välkommen till kunskap, tips och inspiration om hur du använder alger i din matlagning och om vilket sjögräs som passar bäst till vad.

I den asiatiska matkulturen har man länge insett algernas superkrafter. I århundraden har japanska kockar spetsat sina rätter – till exempel den grundläggande fonden som kallas dashi – med sjögrässorter som nori, kombu och wakame.

Om du vill prova på alger i maten redan idag så är ett tips att titta in i närmaste butik med ett brett asiatiskt utbud. På nätet hittar du flera leverantörer av – oftast torkade – alger.

I vår del av världen har vi hittills mest sett algerna när vi ätit sushi. Men alger och sjögräs är mycket användbart inom all typ av matlagning. Du kan till exempel smula ner torkat sjögräs som smaksättare i ett smör. Eller gör ett smör som du både smaksätter och färgsätter med alger och serverar till fisk. 

Sjögräs anses nyttigt och innehåller mängder vitaminer, jod, kalcium och andra mineraler.

Läs mer om alger och sjögräs

Och före detta PS-bloggaren och Raw Food-experten Zandra-Berta Uhr delar med sig av sina tips i blogginlägget: Alger, sjögräs och andra havsgrönsaker

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp