Konsten att koka hummer

Kategori: Inspiration, Nyheter | Skrivet: Sep 24, 2018

hummer, hummerpremiär

Idag är det hummerpremiär. Hummern är en fantastisk råvara som bör hanteras varsamt. Några proffsiga knep för att lyckas med koket:

Från och med idag är det tillåtet att fiska hummer. Hummer är ett festligt och uppskattat skaldjur och för många förknippat med nyårsfirande. Hummern är en fantastisk råvara som ska hanteras varsamt. För ett perfekt resultat ska du helt enkelt undvika att krångla till det.

Koka hummer som ett proffs:

  • Koka hellre för lite än för mycket
  • Vattnet ska vara salt som Bohusvatten - ungefär 1,5 msk per liter vatten
  • Sänk ner hummern med klorna först i rikligt med kokande vatten (om det är för lite vatten och "för mycket hummer" kommer kokningen att avta)
  • Hela hummern ska få plats under vattnet
  • Gör fond på hummerns skal – rosta skalet först i ugnen för större, djupare smaker

Läs mer om koktider och hur du lagar hummer

Läs och lär dig mer om skaldjur

 

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp