Så kokar du fiskfond

Kategori: Inspiration, Nyheter, I proffsköket | Skrivet: Aug 30, 2019

fiskfond i gryta

Vad är väl godare än en riktigt mustig och elegant fisksoppa? Till det behöver du färsk fisk och en fin fiskfond.

Tyvärr innehåller buljongtärningarna och de flesta fonder som du köper i en vanlig butik nästan bara salt. Ett tips – som kommer att lyfta din fsiksoppa flera snäpp – är att du kokar din egen fiskfond:

  • Välj gärna plattfisk och plocka bort gälarna som kan ge en besk smak. Undvik helst fet fisk som grumlar både smaken och utseendet på din fond.
  • Fonden ska inte koka utan bara sjuda långsamt och i högst 30 minuter. Det är viktigt för när fonden kokar lösgörs smakämnen som du inte vill ha.
  • Sila av noggrant och koka ner. Häll bort den sista centimetern som blir kvar i botten av pannan.

Läs mer:

Allt om hur du kokar fiskfond

Här hittar du ett riktigt bra recpet på fisksoppa 

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp