Fem proffsiga tips när du ska fritera

Kategori: Utrustning, Inspiration, Nyheter | Skrivet: Mar 05, 2020

pommesfrites

Att fritera är inte så svårt, men det finns några saker du bör tänka på för att det ska bli så där gott som på krogen. Fem proffsiga tips:

Du behöver egentligen ingen fritös, det går lika bra med kastrull med höga kanter – minst 10 cm (och du ska lämna flera cm marginal från oljan upp till kanten...). Det är bra att ha en termometer också. Och ett grytlock att täppa till med ifall oljan blir för varm och börjar brinna.

  • Välj en neutral olja exempelvis jordnötsolja, sojaolja, druvfröolja, solrosolja, rapsolja, eller en blandning av dessa. 
  • Ta inte olivolja eftersom den inte tål riktigt hög värme och gärna börjar ryka.
  • Återanvänd din olja - sila den mellan gångerna.
  • Torka av maten innan du friterar för att undvika att vätska hamnar i oljan.
  • Fritera lite åt gången och "vält" i bitarna i oljan för att undvika att oljan stänker.

Läs mer om konsten att fritera som ett proffs

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp