Bjud på ett vildare julbord

Kategori: Trender och insikter, Inspiration, Nyheter | Skrivet: Dec 19, 2019

vildsvin, revben, julmat PS

Viltkött är nyttigt, magert och har liten påverkan på klimatet. Viltkött får dessutom grönt ljus på alla punkter i WWFs köttguide. Vilt hör helt enkelt hemma på julbordet.

Om du vill ta in fler vilträtter på ditt julbord så har vi här sammanställt några tips: 

Förutom renkorv, vildsvinskorv och älgfärsbullar kan du imponera på dina gäster med att servera:  

  • Tjälknöl. Det är den perfekta julmaten som i princip sköter sig själv. Ställ in den i ugnen kvällen före och den är klar lagom till Kalle Anka.
  • Något rökt. Skär renfiol, renhjärta eller älghjärta i lövtunna skivor. Servera med en röra på hjortron och färskost.
  • Långkokta och grillade revbensspjäll av vildsvin. Tyvärr kan det vara svårt är att hitta råvaran om du inte är kompis med en jägare.
  • Gravad älgfilé. Klappa in lika delar salt och socker och juliga kryddor, lägg i kylen i fem dagar. Vänd då och då. Addera mer salt och socker i takt med att det "försvinner". Ta ut i god tid, torka och snygga till före servering. Skär i tunna skivor och peppra gärna lite extra.

Läs Maria Silfverschiölds tips på gravad älg på Viltbloggen.

Läs mer om vildkött på julbordet

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp