5 tips när du kokar hummer

Kategori: Inspiration, Nyheter | Skrivet: Okt 17, 2019

hummer

Hummer är lika med fest. 5 tips om hur du kokar den här extraordinära råvaran som ett proffs:

Hummer är en fantastisk råvar som kostar en slant. Därför är det viktigt att du får till det varje gång – bland annat genom att inte krångla till det:

  • Koka hellre för kort än för lång tid. Överkokt hummer går inte att rädda.
  • Vattnet ska vara salt som havet. 3,5 procent eller ca 1,5 matsked salt per liter vatten. Som ”Bohusvatten”.
  • Sänk ned hummern snabbt i det kokande vattnet med klorna först. Hela hummern ska få plats under vattnet. Räkna med att den ska koka ca 1 minut per 100 gram. Ta tid från att vattnet sjuder.
  • Riktiga proffs tar därefter kontroll genom at stoppa ner hummern i en balja med isvatten så att tillagningen – som annars kan fortsätta länge innanför skalet – avtar direkt.
  • Det är slöseri att inte göra fond på skalen. Rosta dem först i ugnen för att ta fram mer smak.

Läs mer om hur du kokar hummer

Läs mer om hummer

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp