Bjud på friterad kyckling

Kategori: Inspiration, Nyheter | Skrivet: Apr 25, 2019

Friterad kyckling, kycklingvingar

Det är lätt att glömma, men alla gäster blir glada om de får friterat. Här är tipsen för att få friterad kyckling så där härligt gyllenbrun, knaprig och krispig.

Proffsens bästa tips när du ska fritera kyckling:

1. Fritera kycklingvingar så har du jämnstora bitar som snabbt blir genomstekta. Köttet på kycklingvingarna tål högre värme utan att bli torrt. Spara inte på saltet!

2. Låt kycklingen ligga i en saltlag för att få en jämn smak av salt. TIll en 10 procentig lag behöver du 1 dl salt till 1 liter vatten. Låt kycklingbitarna ligga i en timme. Skölj och torka av.

3. När du mjölat in bitarna låt du dem ligga och vila på ett galler i minst 10 minuter. Det minskar risken att mjölet släpper fläckvis. Smaksätt mjölet med salt och peppar.

4. Oljan ska hålla mellan 160 och 190 grader. När du lägger i kycklingen kommer temperaturen att falla, men låt den inte gå under 150 grader. 

5. Fritera i omgångar, några bitar åt gången. Det är för att oljan ska kunna hålla värmen. Håll färdiga bitar varma i ugnen, gärna på papper som suger upp överblivet fett.

Är kycklingen rå inuti?

Är kycklingen rå inuti kan det bero på att du friterat för stora bitar. Utsidan blir då överkokt medan insidan förblir rå. Eller på att kycklingen är för kall. Eller är oljan för varm och då blir utsidan klar så fort att insidan inte hinner med.

Läs mer om hur du friterar som ett proffs

Läs mer om kyckling och andra fåglar

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp