Laga duva som proffsen

Kategori: Inspiration, Nyheter | Skrivet: Okt 11, 2018

duva

Duva är en matfågel som finns både vild och odlad. Köttet är mörkt men smaken är ända relativt mild. Duva passar bra ihop med päron och druvor. Några proffsiga tips på hur du lagar duva.

Duvor finns över hela landet utom i den inre fjällvärlden och du kan höra hoandet lång väg. Köttet är relativt mörkt med en ganska mild smak. Som i allt viltkött varierar smaken beroende på årstid och vad duvan har ätit. Duva som matfågel förekommer både vild och odlad. 

Proffsens tips när du lagar duva

Tänk lätta och eleganta smaker som exempelvis päron, druvor och chablis.

  • Stek duvbröst och matcha den milda köttsmaken med päron och portvin. 
  • Bryn duvbrösten med mycket smör tillsammans med vitlök och några timjankvistar.
  • Lägg sedan köttet i en ugnsfast form och stek i ugnen på 150 grader tills innertemperaturen är 52-54 grader.
  • Låt duvan vila och servera med t ex grillat päron och portvinssås med stjärnanis och balsamvinäger.

Tänk på

En ringduva väger ungefär ett halvt kilo. Långt ifrån allt är kött och en fågel är oftast lagom till en portion. 

Tips

Det är gott att confitera duva. Det milda, goda men magra köttet passar utmärkt att koka i fett.

Läs mer om hur du lagar duva

Läs mer om hur du confiterar som ett proffs

Läs mer om hur du lagar viltfåglar

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp