6 tips för perfekta fläskkotletter

Kategori: Inspiration, Nyheter | Skrivet: Apr 04, 2019

Fläskkotletter

Att lyckas med fläskkotletter är inte så enkelt som man kan tro. Några proffsiga tips för att få ett perfekt resultat.

  • Det hänger på råvaran. Välj din kotlett med omsorg. Prata med slaktaren eller personalen bakom disken. 
  • Ta fram köttet i god tid innan, ca en timme före stekning. 
  • Behåll fettranden på när du steker, den ger smak. Snitta den precis innan så undviker du att kotletten böjer sig och blir som en skål.
  • Torka köttet innan du steker. Med en torr kotlett får du en fin stekyta och de där rostade smakerna du är ute efter.
  • Salta ordentligt. Klappa in saltet i den torra köttbiten.
  • Använd termometer. Rekommendationen har tidigare varit 70 grader (då köttet tyvärr är genomstekt och redan torrt) men svenskt griskött som fötts upp under kontrollerade former anses vara fritt från salmonella och trikiner. 65 grader kan vara en bättre temperatur att sikta på.

Läs här för fler tips på hur du lyckas med dina fläskkotletter: 

Läs mer om styckdetaljen fläskkotlett:

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp