Bjud på sparris!

Kategori: Inspiration | Skrivet: Maj 19, 2017

vit sparris på släng PS

Våren kommer på riktigt när sparrisen kommer. Njut nu!

Den svenska våren har låtit vänta på sig, men när den kommer är det vår oavsett temperatur...

Den europeiska sparrisen kommer först och skördas ofta redan i april. Den svenska kommer lite senare.

Några tips från proffsen när du passar på och äter dig mätt på den här primören under den korta vårsäsongen:

  • När du väljer sparris rikta in dig på de spänstiga. Böj sparrisen så går den av på rätt ställe.
  • Förvara gärna sparris stående i vatten, ungefär som tulpaner.
  • Den vita sparrisen bör skalas men den gröna behöver bara bli av med det träiga längst ned.
  • Spara skalet och ändarna och koka fond till soppan.
  • Ångkoka gärna sparris för att spä ut den milda smaken så lite som möjligt.
  • Grilla sparrisen i foliepaket tillsammans med olja och salt.
  • Låt sparrisen rinna av på en släng för att undvika vatten på tallriken som spär ut hollandaissås och annat gott...

Läs mer om sparris i PS grönsaksguide och här: primörernas drottning

 

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp