Ramslöken kommer!

Kategori: Inspiration | Skrivet: Maj 03, 2018

ramslök

Nu hittar du ramslök i skugga i fuktig jord (lite beroende på var du bor i landet). Den trivs nära rinnande vatten i lövskog och i skogsbryn där den kan bilda en stor bladig matta på marken. Håll utkik!

Förutom att den gör skogspromenaden lite roligare (om du gillar att leta svamp på hösten så är ett tips att det är ungefär lika roligt at leta ramslök på våren) så är ramslök både en primör och en delikatess:

  • Ramslökens tidigaste och sprödaste blad har den godaste smaken. Den påminner om en mildare, rundare variant på vitlök eller gräslök. 
  • Tillaga så lite som möjligt eftersom den är känslig för både värme och kyla. Ska du servera en varm rätt med ramslök, lägg i den precis innan servering.
  • Mixa ramslöken tillsammans med gräddfil, salt och peppar och ät till grillat. Eller blanda till ett smör tillsammans med lite citronskal som är gott både till kött och fisk.
  • Ett sätt att förvara den är att göra smaksatt salt.

Tänk på:

Ramslöken är lik liljekonvaljen som är giftig. Är du osäker, gnid några blad mellan fingrarna, lökdoften ska vara markant. Mer om detta och mycket annat hittar du här: Ramslök

Läs också om bloggaren Zandra-Bertas jakt på ramslök

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp