PS lilla kockkniv - för det mindre kockgreppet

Kategori: Utrustning, Inspiration | Skrivet: Sep 30, 2018

PS lilla kockkniv,

PS lilla kockkniv är passar bra när du behöver mer precision och ska jobba närmare råvaran. Den är också perfekt för dig som har mindre nävar och ett mindre kockgrepp.

En del som testat PS stora kockkniv tycker att den är väl stor. Därför vill vi slå ett slag för vår mindre kockkniv, PS lilla kockkniv är 26 cm jämfört med den stora som är 32 cm.

Den lilla kockkniven passar det mindre kockgreppet och ger ökad känsla när du finlirar. En perfekt kniv som kompletterar den stora kniven (och som redan är en favorit hos oss som jobbar här).

Proffsiga knivtips:

  • Låt knivens egen tyngd och form göra det mesta av jobbet när du skär.
  • Gör det till en vana att ofta ta ett tag med brynet.  
  • Ett proffs skulle aldrig ens komma på tanken att arbeta med en slö kniv.

Läs mer om PS kockknivar

Köp din PS kockkniv direkt i PS webbshop

Läs vad Allt om mats Malin Turunen tycker om PS lilla kockkniv

Vad är "kockgreppet"?

Syna en kock i knivhanden och du kommer att upptäcka en förhårdnad vid pekfingrets rot. Det beror på kockgreppet, på att proffsen fattar sin kniv så att pekfingret ligger och skaver mot ovansidan på bladet. Utifrån den hemligheten skapade vi Professional Secrets knivar, med ett unikt handtag som skonar pekfingrar under långa arbetsdagar.

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp