Bjud på grillade grönsaker

Kategori: Inspiration, Nyheter | Skrivet: Maj 03, 2019

Grillade grönsaker PS

Det är trendigt (och klimatsmart och nyttigt och enkelt och gott) att grilla grönsaker. Men hur gör man?

Att lägga fina grönsaker på grillen tillför minst två saker som är rätt väg att gå med den här råvaran:

  1. Maillardeffekten, de där rostade tonerna som får nästan allting att smaka ännu godare.
  2. Smakupplevelsen när grillens intensiva och torra hetta driver ut vätska och koncentrerar smakämnen.

Någa tips från proffsen när du grillar grönsaker:

  • Var smart, välj grönsaker med rätt storlek och form för grillgallret.
  • De flesta rotsaker behöver förkokas.
  • Servera gärna med en enkel (sallads)dressing – som du tillför efter grillning.
  • Öva och lär känna skillnaden melan grönsaker precis som du kan skillnaden mellan t ex en kycklingklubba och en entrecote. Paprika går fort, aubergine tar längre tid...
  • Foliepaket, wok och spett går också bra. 

Läs mer om hur du grillar grönsaker som proffsen

Läs mer om hur du grillar kött och fisk som proffsen 

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp