Salta med sjökorall

Kategori: Inspiration, Nyheter | Skrivet: Apr 23, 2016

Sjökorall, havsfänkål

Med sjökorall kan du tillföra sälta till din fisk, din sallad eller varför inte din drink. Sjökorall eller havsfänkål är varken en korall eller släkt med fänkål utan en ört som växer där hav möter land och som därför är mycket salt.

Sjökorall är en ört som växer i strandkanten där den sprayas av havsvatten och därför blir salt. Den är grön och lite köttig och påminner om en fetknopp eller liten sparris. Den är sprödast och godast under det varma delen av året.

Du kan använda sjökorallen som en krydda på fisk eller kött men det går utmärkt att äta den är. 

Eftersom sjökorallen är salt blir den godast om du först blancherar den. Tänk på att för att behålla sin krispighet lägga den direkt i isvatten.

Tips

Uppgradera din dry martini genom att istället för en oliv lägga i en bit sjökorall.

Läs mer om sjökorall/havsfänkål

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp