Hemligheten när du grillar revbensspjäll

Kategori: Inspiration | Skrivet: Sep 12, 2019

revbensspjäll_på_grillen_PS

Grillsäsongen är inte över och det är klart du ska bjuda på revbensspjäll. Hemligheten bakom saftigt, smakrikt, sönderfallande kött som på krogen:

Allt handlar om tid. Köttet kring revbenen riskerar att bli segt om det inte tillagas länge och väl på måttlig värme. För att det ska bli sönderfallande kött som på krogen, gör så här:

Ta bort hinnan

Använd en liten putskniv för att lyfta upp et hörn av hinnan. Använd en bit kökspapper för att greppa hinnan och dra av den från hela styckdetaljen.

Smaksätt i god tid

Smaksätt helst revbensspjällen ett tag före tillagning. Att gnida in styckdetaljen med en torr, smakrik ”rub” är en bra lösning eftersom du slipper blöta marinader som riskerar att hamna i glöden...

Grilla länge

Lägg revbensspjällen på den ”svala” siden av grillen så att köttet tillagas med indirekt värme. Gallret ska vara rent och gärna inoljat. Täck revbensspjällen med aluminiumfolie. Sätt på locket och låt köttet tillagas i minst en timme. (Det långsamma konceptet ”Barbecue” fungerar egentligen bättre här än svenskans ”grilla”.)

Eller koka innan...

Ett säkert sätt att få ett fantastiskt resultat är att koka revbensspjällen i buljong i ca en timme (eller ännu längre på låg värme i en koncentrerad kryddmix, ungefär som pulled pork) innan du grillar dem över direkt värme. Då blir själva grillmomentet en avslutning där du hastigt hettar upp och smaksätter spjällen framför dina hungriga gäster...

Läs mer om konsten att grilla revbensspjäll.

 

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp