Grilla fisk!

Kategori: Inspiration | Skrivet: Jul 30, 2020

grillad fisk PS

Det blir lätt mycket kött på grillen. Men om du bara får till de tekniska momenten under själva tillagningen så är fisk en ännu enklare råvara som kan serveras direkt från gallret till tallriken. Vad du behöver veta:

Välj fisksort med omsorg när du ska grilla. Fasta fiskar såsom lax, öring, hälleflundra, tonfisk, marulk och havskatt fungerar bäst. Även skaldjur såsom stora scampi passar för grillen.

Glöden ska vara mogen och gallret ska vara varmt och rent (mer om hur du rengör gallret som ett proffs kan du läsa här). Om det är riktigt hett innan du lägger på fisken så fastnar den inte lika lätt.

Grilla gärna hela fiskar med skinnet kvar. Det fastnar inte lika lätt och fungerar som ett sammanhållande paket. Torka av fisken om den har varit marinerad och ge den en stund på gallret innan du försöker lossa den. Maillardeffekten – det brända mellan fisken och gallret – är din vän. Ge den lite tid.

Använd en stor stekspade för att vända, inte tång. En stekgaffel som kommer ner mellan gallren kan också fungera. Vänd fisken en gång.

För att undvika att vända den ömtåliga fisken på grillen så kan du nöja dig med en grillad yta.

Läs mer om att grilla fisk.

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp