Grilla lax som ett proffs

Kategori: Inspiration, Nyheter | Skrivet: Maj 15, 2018

grilla lax PS

Grillsäsongen har rivstartat. Med lax behöver du inte krångla till det: Satsa på färsk lax (den håller ihop bättre på grillen) och servera med de primörer du kommer åt och varför inte en kall sås...

Lax är en tacksam fisk på grillen på grund av den höga fetthalten och det relativt fasta köttet. Så här på våren passar den utmärkt med utbudet på späda, fräscha primörer. (Om du vill ha en matigare, varmare känsla kan du servera laxen med ugnsbakade rotfrukter.)

Några tips när du grillar lax:

  • Köp laxbitar med skinn. Skinnet håller ihop köttet och lossnar lätare från gallret (och om det blir kvar på gallret så gör det så gör det inte så mycket...).
  • Krångla inte till det med marinader som brinner och kryddor som gör väld på laxens fina, egna smaker. Salt och peppar räcker. Och pensla endast på ett tunt lager olja (se nedan).
  • Rengör grillgallret genom att låta glöden göra jobbet. Läs mer om hur du rengör grillgaller.
  • Pensla fisken och pensla gallret med ett tunt lager olja precis innan du börjar.
  • Lägg fiskbiten på diagonalen så att du enklare kan skopa upp den med en bred stekspade.
  • Grilla hellre för lite än för mycket.

Här får du fler tips om hur du grillar lax som ett proffs

Och den där kalla såsen hittar du här: Såser till fisk

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp