Hur lagar man sötpotatis?

Kategori: Inspiration, Nyheter | Skrivet: Jun 26, 2018

Ugnsstekt sötpotatis

Sötpotatis har seglat upp som en seriös utmanare till den vanliga potatisen både på restauranger och hemma. Många gillar den sötare smaken, men är det egentligen en potatissort och hur lagar man sötpotatis?

Sötpotatis är inte en släkting till vår potatis utan rotknölar till en slingerväxt från Sydamerika som även har ätliga blad. Den är rik på stärkelse och smaken är söt, mycket sötare än vår potatis.

Hur lagar man sötpotatis?

Sötpotatis blir snabbt mjuk och faller gärna sönder, därför gäller det att vara rapp vid spisen och att ha koll på tillagningstiden.

  • Det går att koka den som vanlig potatis men godast blir det om du ugnsbakar eller friterar den. 
  • Skala och skär den i mindre bitar, lägg på en plåt. Ringla olivolja över och salta rejält. Stek i 200 grader i ca 30 minuter. Rör om under tiden.
  • Gör pommes frites på sötpotatis: Det är inte svårt, det blir härligt frasigt. Läs här hur du gör: Fritera som ett proffs
  • Eftersom den är så söt funkar sötpotatisen utmärkt till efterrätter. Gör en klassisk sötpotatispaj med ingefära och kanel.

Läs fler tips på sötpotatis

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp