Så serverar du benfri gädda

Kategori: Inspiration | Skrivet: Aug 09, 2018

gädda PS

Den långa sommaren har värmt upp sjöar och vattendrag och chansen att fiska upp en glupsk gädda är god. Du kan även stöta på en fin gädda i fiskdisken och då kan det vara bra att veta hur du bäst handskas med den här fina, inhemska "krokodilen".

Gäddor har ben som går lite på tvärs genom köttet och därför har den här fisken fått rykte om sig att vara benigare än andra.

Ett sätt att handskas med det här är att göra queneller och/eller fiskpaté. Då plockar du ut de större benen ur köttet så gott det går och maler ner resten med hjälp av en matberedare.

Men det finns även ett knep när du filear en större gädda:

Konsten att filéa en gädda.

Läs mer om gädda i PS fiskguide

 

 

 

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp