Njut färsk majs

Kategori: Inspiration | Skrivet: Aug 04, 2018

grillad majs PS

Nu är det dags att börja hålla utkik efter färsk majs i butikerna. Majs i alla former är gott – men färsk majs är godast av allt.

Djupfryst kokt majs, vakuumpackad kokt majs och till och med burkmajs är trevliga råvaror – men den färska slår dem alla. Den är saftigare, knaprigare när du tar en tugga, och den har mer och godare smak.

På en kokt/grillad kolv är det enda du behöver lite smör och lite flingsalt. Men om du vill hitta på något mer kreativt så är både syra och hetta bra sätt att lyfta smaken.

Majs i alla former ska helst vara varm när du äter den. Och en rostad yta, t ex från grillen, förhöjer smakupplevelsen ytterligare. Om du vill spara tid kan du förkoka färsk majs innan du lägger den på grillen, men du får en djupare smak genom att låta den gå färdigt på indirekt värme på grillen. 

En del lägger hela, oskalade kolvar i blöt och grillar färsk majs med blasten på. Den här metoden rekommenderas också, men effekten och smaken blir mer bakad än grillad.

Läs mer om majs.

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp