Koll på alger och sjögräs

Kategori: Inspiration | Skrivet: Sep 13, 2018

Alger och sjögräs PS

Alger och sjögräs är framtidens mat och smaksättare. Du som är nyfiken på den här ingrediensen hittar allt du behöver veta på PS.

I många kök – framför allt i den asiatiska delen av världen – har man länge vetat hur man använder sig av algernas fina egenskaper i matlagning. Japanska kockar spetsar sina rätter – till exempel den grundläggande fonden som kallas dashi – med sjögrässorter som nori, kombu och wakame.

I vår del av världen är alger något som vi framför allt – fortfarande – stöter på när vi äter sushi. Men alger och sjögräs är mycket användbart inom all typ av matlagning. Torkat, smulat sjögräs är till exempel gott som smaksättare i smör som du serverar till fisk. 

Allt om alger och sjögräs.

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp