Välkommen till rötmånaden

Kategori: Nyheter | Skrivet: Jul 23, 2020

mognande björnbär

Begreppet "rötmånad" handlar om att livsmedel håller sig sämre den här – vanligtvis – varma tiden på året. Enligt tradition inleds den på lördag. Har du koll på hygien och säkerhet i köket?

"Rötmånad" är ett begrepp hämtat från Bondepraktikan och handlar om att livsmedel håller sig sämre den här – vanligtvis och förhoppningsvis – varma tiden på året. Enligt tradition inleds den i slutet av "fruntimmersveckan" (svenskarna var mindre PK förr).

Förr i tiden var det allmänt känt att maten håller sig sämre under sensommaren (om det var varmt och fuktigt, vill säga). Idag har vi kylskåp och livsmedelsverk och butikskontroller och rötmånaden är inte längre vad den har varit. Men det finns ändå en vits med att vara lite extra försiktig med skaldjur, grädde, majonnäs, köttfärs och andra ömtåliga livsmedel.

Ett grundtips är att du ska lita på dina ögon och på din näsa när du handskas med dina råvaror. Fler tips från proffsköket hittar du här:

Hygien och säkerhet i köket.

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp