Grilla fisk!

Kategori: Inspiration | Skrivet: Jul 13, 2019

grillad fisk PS

Att grilla fisk är enkelt – och otroligt gott. Men fisk kräver lite mer fingerkänsla från kocken än en köttbit eller en majskolv. På PS hittar du allt du behöver veta för att lyckas med fisk på grillen.

"Krångla inte till det" är något vi får höra om och om igen när vi pratar med professionella kockar om hur man lyckas med fisk. Det här gäller inte minst när man grillar.

Att grilla fisk är enkelt – men det går inte att komma ifrån att det kräver lite mer fingerkänsla från kocken än en köttbit eller en majskolv. Några grundtips (förutom att du ska sats på färsk fisk, det tipset gäller alltid):

  • Väj en fast, gärna fet, fisksort. Gärna med skinnet på. Det fungerar som ett "paket" för det ömtåliga köttet och förenklar hanteringen.
  • Pensla med ett tunt lager olja innan du lägger fisken på gallret. Om du vill förenkla hanteringen, grilla bara en sida. Ha lite tålamod, fisken lossnar lättare när de goda grillränderna har uppstått.
  • Använd en bred spatel/stekspade. Investera i ett dubbelsidigt halster om du ska grilla mindre fisk.

Fler tips när du grillar fisk.

Några fisksåser.

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp