Revbensspjäll är grillens bästa vän

Kategori: Inspiration | Skrivet: Jun 09, 2018

revbensspjäll på grillen PS

Revbensspjäll blir godast om de tillagas långsamt så att det fettrika, bindvävsrika köttet blir så smakrikt och mört som det bara går. Om konsten att grilla revbensspjäll:

Revbensspjäll är som skapta för grillen. Allra godast blir de om de tillagas långsamt så att det fettrika, bindvävsrika köttet blir så smakrikt och mört som det bara går.

  • Du kan (lång)koka revbensspjäll i god tid innan du smaksätter dem på grillen. Antingen kan du koka dem i ca en timme i en god buljong, eller så kan du "tänka pulled pork", såhär:
  • Lägg revbensspjällen i en lite djupare ugnsplåt och täck med en koncentrerad marinad eller rubb. Täck med aluminiumfolie och långkoka mitt i ugnen på låg temperatur – ca 120 grader i 2-3 timmar. (Om du ska vara en dag på stranden kan du lägga in dem på förmiddagen på ännu lägre temperatur och ta ut dem när du kommer hem igen.)
  • Grilla hårt och hastigt och pensla med glaze (som du kan, om du vill, göra på den smakrika vätskan som samlas i långpannan) när gästerna har kommit.

Mer kunskap och fler tips hittar du här:

Konsten att grilla revbensspjäll.

 

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp